Pungpinans odlingslotter

Våra regler

I vårt häfte kan du läsa om våra regler och vad som gäller på Pungpinan. Vi uppmanar alla nya medlemmar (och även befintliga där minnet sviker… ) att noga läsa igenom häftet: Pungpinans häfte 2019

Varje vår och höst har vi en städdag då det brukar vara full aktivitet på området. Och när man behöver pausa finns det fika och varmkorv att styrka sig med.

Vi har ingen gemensam kompost utan alla uppmuntras att ha en egen kompost på sin lott – det är prima jordförbättring på vår styva lerjord och det behöver inte vara så komplicerat. Dessutom är det helt gratis! Läs mer om kompost under odlingstipsen.

Dasstunna har vi i A-huset – vill man gå på en riktig toa får man gå till idrottsklubbens omklädningsrum. Nyckel dit finns i B-huset.

Vattnet slås på så snart väder och temperatur tillåter det. Det kommer dock inget ur kranarna förrän kommunen slagit på vattnet – först då kan vi få vatten i våra rör. Om du inte har någon nyckel till vattenutkastaren så finns de att köpa på exvis Claes Ohlson. Det är standardmått (8mm).

Kolla i ordningsreglerna i häftet innan du börjar bygga på lotten. Stockholm Stad tillåter exvis inte några konstruktioner med tak, höga staket mm. Vi tillåter heller inte användning av tryckimpregnerat virke.

2017 blev föreningen  miljödiplomerad så när ni köper jord och gödsel – använd sorter som är EKO-märkta.

Om detta och mycket mer kan ni läsa om i häftet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s